Oyun sektörü ve teknolojisi özellikle son on yıl içerisinde çok büyük bir sıçrama yaşadı. Bilhassa yıllar önceye bakıldığı zaman, dizüstü bilgisayarlarda oyun oynayabilmek resmen bir haya olarak görülüyordu. Fakat günümüzde, dizüstü bilgisayarlar pek çok oyunu herhangi bir soruna neden olmadan çalıştırabilecek kadar güçlü bir kapasiteye sahipler. Geçmişteki oyun bilgisayarları genel olarak bakıldığında hem bataryasından hem oyunun grafiklerinden ve hem de hızdan ödün vermek durumunda kalıyordu, ama günümüzün teknoloji harikası cihazları, güncellenmiş işlemcileri ve grafik kartları ile hemen hemen masaüstü oyun bilgisayarlarından aşağı kalmayacak şekilde bir performans sergiliyorlar.
Birden çok özelliğe sahip olmaları sebebiyle oyun laptopu alınacağı zaman kendiniz için en doğru modeli seçebilmek bazen kafa karıştırıcı bir hale bürünebiliyor. Bizler de bu sebeple içeriğimizde sizler için bu yılın en iyi ve oyuncuların ihtiyaçlarına en çok karşılık veren laptoplarını derledik. İşte 2020 yılının en iyi oyuncu laptopları;
- Dell Alienware Area 51M Laptop
Bu laptop gerçekten şu an pek çok oyun severin hayalinde. Sahip olduğu kibar ve ince görüntüsü ve fazlasıyla güçlü olması, onu en iyilerin arasına koyan etmenlerin başında geliyor. Fakat gerçekten hiç cep dostu değil ve bunun yanı sıra ısınabilir durumu var.
- Asus ROG Zephyrus S GX531GX
Yenilikçi soğutma sistemini bünyesinde bulunduran laptopun grafikleri HDR ekranı olmadığından dolayı biraz daha az harika olsa da, bu yılın en iyi oyun laptopları arasında zirveye oynayanlardan.
- MSI GS75 Stealth
Adeta en iyi performansı ve bir o kadar da uzun pil ömrünü oyun severlere sunmayı başaran laptop.
- Razer Blade 15
Harika grafiklere sahip olan bu laptop, çok daha fazla hız, pil ve stille beraber geliştirilmiş durumda. Ancak Upgrade etmek epey bir masraflı olduğundan dolayı bunun da pek cep dostu olduğunu söyleyemeyiz.
- Lenovo Legion Y740
Oldukça iyi bir soğutma sistemini içerisinde barındıran bu laptopun ne yazık ki zayıf bir pil ömrü var. Ancak bunu bir şekilde telafi etmeyi başaran uygulamalar ve bir de kişileştirme özelliği mevcut.