Oyunlarda Kullanılan Grafiklerin Güzelliği

1

2019 yılında artık oyunların grafikleri oyuncuların büyük bir kısmı için çok önemli bir yer kaplamakta, gerçekçi grafikler oyunların artık aranan özelliklerinden biri olmaya başladı ama oyunları sattıran her zaman gerçekçi grafikleri olamıyor maalesef.

 Gerçekçi grafikler her zaman en iyi seçenek mi?

 Bazı bağımsız oyunlar da sadece grafiğin gerçekçi olmasından ziyade grafiklerin oyunda nasıl kullanıldığının önemli olduğunu kanıtlar niteliktedir. Buna en büyük örneklerden biri de Return of The Obra Dinn isimli oyun olabilir, oyuncular tarafından büyük övgüyle söz edilen oyun kendine has grafikleri sayesinde The Game Awards’da 2018’in en iyi sanat yönetimine sahip oyunu seçildi. Bu da oyunlarda grafiklerin güzelliğinin sadece gerçekçilikte değil tasarımda olduğunu gayet net ortaya koyuyor.

 Oyunlarda kullanılan gerçekçi grafiklerin her geçen gün daha da iyiye gitmesi;

 Grafiklerin geliştirilmesinde son çıkan teknolojilerin yardımı elbette çok büyük, oyun şirketleri oyunlarını gerçekçi grafiklerle piyasaya sunmak istemesi kadar oyuncularda bu grafikleri işleyebilecek teknolojinin bulunması da çok önemli gözüküyor. Bazen oyun firmaları gösterdiği fragmanlar ile gerçekçi grafikleri göz boyamak için kullanıyor ama oyuncuların ekipmanları bu oyunları kaldırabilecek güçte olmadığı için oyunlar downgrade (yüksek grafiklerin kısılması) edilmiş halde piyasaya sürülüyor. Tabii bu da sonuç olarak downgrade yemiş oyunların çok fazla eleştirilmesine neden olmakta.

 Oyun yapımında bağımsız stüdyoların yaratıcılığını kullanması;

 Bağımsız stüdyoların veya şahısların oyunları yaparken sınırlı kaynağa sahip olduğu herkes tarafından bilinmekte. Firmaların yayınladığı ücretsiz oyun motorları bağımsızlar için çok iyi alternatifler olabilmekte ve bu oyun motorları sayesinde ortaya çok güzel işler koyabilmekteler. Ama bağımsızların öne çıkabilmek için diğer benzeri oyunlardan sıyrılabilmeleri yani yaratıcılıklarını kullanmaları çok önemlidir, bu da geliştirilen oyunun diğer oyunlardan farklı gözükmesi demektir.

 Bazı oyunlar var ki yapımının üzerinden yıllar geçmiş olsa da hala kendilerini oynatabilmekteler. Örneğin Crytek firmasının Crysis oyunu yapımının üzerinden 10 yıldan fazla geçmesine rağmen çok gerçekçi grafiklere sahip. Tabii minecraft gibi bazı oyunlar da vardır ki yıllar geçse de kendine has grafikleriyle ve tasarımlarıyla oyuncularla buluşmaya devam ederler ve etmektedirler.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version